Deze kleurrijke spiesjes staan prachtig op de borrelplank. De klassieke smaken van tomaten, mozzarella en basilicum zijn in combinatie met de knapperige toast een waar feestje.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Hoeveelheid: 6 spiesjes
Ingrediënten
- 2 sneetjes wit casinobrood
- 2 el olijfolie extra vergine
- 12 bolletjes mini mozzarella (bakje mini mozzarella)
- 6 cherry tomaten (als de tomaatjes erg klein zijn dan 12 tomaatjes)
- 12 blaadjes basilicum
- 6 saté prikkers
- versgemalen zout en peper
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2.
Snijd de korsten van het brood en snijd de boterhammen in negen gelijkmatige stukjes door het brood eerst in drie repen te snijden en daarna iedere reep weer in drie stukjes.
Stap 3.
Leg de helft van de broodstukjes in een bord en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Strijk met een kwastje de olijfolie zo goed mogelijk uit over de broodstukjes. Leg de broodstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal deze stap met de andere helft van de broodstukjes.
Stap 4.
Bak de broodstukjes in het midden van de oven goudbruin. Afhankelijk van de oven duurt dit ongeveer vijf minuten. Haal het brood uit de oven zodra goudbruin.
Stap 5.
De broodstukjes koelen vrij snel af dus kan je direct beginnen met het maken van de spiesjes. Rijg achtereenvolgens een stuk brood, mozzarella, halve (of hele) cherrytomaat en blaadje basilicum aan een spiesje. Herhaal deze volgorde nogmaals en sluit af met een stukje brood. Bestrooi eventueel licht met zout en peper en serveer.
Stap 6.
Eet smakelijk.