Farfalline all’uovo is kleine vlinderpasta met ei. De pasta is heerlijk romig.
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: Deze hoeveelheid is voor vier personen een klein lunchgerecht en als hoofdgerecht geschikt voor 2 tot 3 personen.
Ingrediënten
- 275 g farfalline all’uovo van Barilla
- kleine rode ui
- kookroom
- pesto van Pistache
- pancetta (dit ingrediënt weglaten bij de vegetarische variant)
- mozzarella (of mini burrata)
- parmezaanse kaas
- zwart zout
- roze peper met citroen
- glaze van aceto balsamico
Stap 1.
Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg zout Sicilië toe zodra het water kookt. Kook de farfalline all’uovo volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 2.
Snijd de ui fijn en snijd de pancetta in reepjes. Maak vervolgens blokjes van de mozzarella, kies je voor burrata dan kun je deze heel laten.
Stap 3.
Verwarm de ui in de pan, voeg de reepjes pancetta toe.
Stap 4.
Voeg de pesto van pistache toe en verwarm kort. Giet er een scheutje kookroom doorheen voor een iets vollere smaak.
Stap 5.
Voeg de pasta bij de saus en verdeel de blokjes mozzarella erover. Rasp er grana padano over en garneer met basilicum. Versier het gerecht met de glaze van aceto balsamico en het gerecht is klaar.
Buon appetito!