Hoofdgerecht, Lunch

Salade van Gnocchi met salami en gedroogde zwarte olijven

Deze heerlijke salade van gnocchi met gedroogde zwarte olijven is snel gemaakt. Een heerlijk zomergerecht.

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g gnocchi van Divella
  • 100 g gedroogde zwarte olijven Miccio
  • 1 rode ui
  • 100 g salami
  • 4 takjes basilicumblaadjes
  • scheutje olijfolie de Cecco
  • versgemalen roze peper met lime
  • zeezout Sicilië

Dressing

  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • een flinke snuf suiker, naar smaak
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theel. dijonmosterd
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook, geperst
  • zout en gemalen zwarte peper

Stap 1.

Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg zeezout Sicilië toe zodra het water kookt. Kook de gnocchi volgens aanwijzing op de verpakking.

Spoel de pasta af met koud water en laat het verder afkoelen.

Stap 2.

Snijd ondertussen de salami in blokjes en snipper de ui.

Stap 3.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui.

Stap 4.

Halveer de olijven en haal de pit eruit. Ze kunnen ook heel maar waarschuw dan voor de pitten

Stap 5.

Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een grote schaal. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6.

Voeg alle ingrediënten toe aan de afgekoelde gnocchi en roer goed door elkaar en breng op smaak met het zwarte zout en de frisse roze peper.

Garneeer de salade met basilicum en dien de salade meteen op!

Related Posts