Hoofdgerecht, Uncategorized

Penne met bloemkool, tomaten en room

Penne al cavolfiore e panna, of te wel penne met bloemkool en room.

Een bijzondere combinatie maar makkelijk te maken, vegetarisch met smaken die goed bij elkaar passen. Een smaakvol gerecht voor de herfst.

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g penne (bij voorkeur penne lisce)
  • 350 gram bloemkool
  • 1 ui
  • 5oo gram verse tomaten, geschild, ontpit en in kleine stukjes gesneden
  • Scheutje olijfolie extra vergine of boter
  • 1 pakje panna kookroom
  • 1/2 theelepel verkruimelde chilipeper (heel of tritati)
  • 60 g grana padano (geraspt)
  • versgemalen zout

Stap 1.

Kook de bloemkool in ruim water zonder zout al dente gaar. Snijd de bloemkool vervolgens in kleine stukjes (ca 2 cm)

Stap 2.

Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt. Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 3.

Verhit de olijfole of smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui.

Stap 4.

Voeg de chilipeper en bloemkool toe en doe er royaal zout bij. Bak de bloemkool ca 8 minuten en voeg daarna de tomaten toe en verhit deze nog een minuutje mee.

Stap 5.

Voeg de panna toe aan de bloemkool en kook de room vervolgens in. Vermeng de saus met de penne en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas.