Dessert, Recepten

Fragole all’aceto balsamico

Bereidingstijd: 30 minuten en 2 uur voor opstijven in de koelkast

Hoeveelheid:  4 personen

Afmeting schaal: ongeveer 15  x 30 cm

Ingrediënten

400 gr aardbeien (8 kleine of 4 grote overhouden om te garneren)

1 el sinaasappellikeur of limoncello

1 el balsamicoazijn

200 gr mascarpone

Sap van 1 citroen of anders 1 eetl citroensap

2 el rietsuiker

125 ml slagroom

Amaretti (8 stuks voor garnering)

Bereidingswijze

Stap 1.

Pureer de helft van de aarbeien samen met de likeur en de aceto balsamico. Maak de overige aarbeien fijn met een vork, zodat er nog structuur overblijft. 

Stap 3.

Klop de slagroom stijf en schep dit door het mascarponemengsel en schep vervolgens de fijngemaakte aardbeien erdoor.

Stap 2.

Klop met een mixer mascarpone, citroensap, en suiker tot een luchtig geheel. 

Stap 4.

Verdeel de aardbeiensaus over 4 glazen coupes of schaaltjes. Schep daarop de aardbeiencreme en zet dit een uur in de koelkast. 

Stap 5.

Garneer dit met de overgebleven aardbeien, de amarettikoekjes en een takje munt.