Dessert, Recepten

Verdronken ijs

Bereidingstijd: 30 minuten en 2 uur voor opstijven in de koelkast

Hoeveelheid:  4 personen

Type schaal: 4 kommen of cappuccinomokken

Ingrediënten

4 bollen vanilleroomijs

4 kopjes espresso

8 amaretti (italiaanse bitterkoekjes)

Pure chocolade

Bereidingswijze

Stap 1.

Schep in 4 cappuccino mokken of kommen een flinke bol vanilleroomijs. 

Stap 3.

Garneer met Amaretti en geraspte pure chocolade. 

Stap 2.

Schenk over elke bol ijs een hete espresso en serveer meteen.

Stap 4.

Eventueel kan er nog een scheutje koffielikeur of amaretto aan toegevoegd worden. 

Stap 5.

Dek de schaal af en laat ongeveer twee uren in de koelkast opstijven. Garneer vlak voor op opdienen royaal met cacao met behulp van een theezeef.