Hoofdgerecht, Recepten

Zalm uit de oven

Bereidingstijd: 15 minuten en daarna 10 minuten in de oven.

Hoeveelheid: 4 personen

 

Ingrediënten

4 zalmfilets

4 el extra vergine olijfolie

2 citroenen

1 teentje knoflook fijngehakt

3 el rode pesto

3 el broodkruim of paneermeel

2 el Parmigiano reggiano geraspt

250 gr kerstomaten

groene olijven

kappertjes

2 tl gedroogde oregano

zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Stap 1.

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de citroenen in plakjes en leg ze in de ovenschaal. Leg de zalmfilets op de citroenschijven en bestrijk ze met de pesto.

Stap 2.

Meng het broodkruim met de kaas, knoflook, oregano en peper naar smaak en strooi het mengsel over de vis.

Stap 3.

 

Leg de tomaatjes, olijven en kappertjes bij de zalmfilet in de ovenschaal en besprenkel het met olijfolie en zeezout.

Stap 4.

Serveer er een eenvoudige pasta bij.  Bijvoorbeeld tagliolini: voeg er wat olijfolie, knoflook en verse peterselie aan toe en het bijgerecht is klaar.