Hoofdgerecht, Recepten

Kalfschnitzel in tomatensaus

Bereidingstijd: 20 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Serveertip: Serveer er eventueel nog een frisse salade bij met rucola aangemaakt met citroenolie en kappertjes

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels (ca. 600 gr, kan ook varkensfilet zijn)

3 eetl. olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 blik gepelde tomaten

olijven in ringen (kan zowel zwart als groen zijn)

2 theel. kappertjes

Zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1.

Snijd de schnitzel in drie stukjes. Bestrooi ze met zout en peper. 

Stap 3.

Fruit de knoflook met de ui. Voeg de tomaten toe en maak de tomaten in de pan klein. 

Stap 2.

Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin het vlees.

Stap 4.

Leg het vlees met de olijven en de kappertjes terug in de pan en verwarm het geheel nog ca 5 minuten. Zout en peper naar eigen smaak toevoegen.