Hoofdgerecht

Pappardelle met stoofvlees

Pappardelle met stoofvlees is een heerlijk gerecht om in de herfst of winter te eten. Het vlees moet een paar uren garen.

In dit recept gebruiken we ‘pappardelle van Rummo’ waarin tarwemeel is verwerkt. Het is ook mogelijk om het recept GLUTENVRIJ te maken. Kies dan voor glutenvrije ‘linguine’ of fettucine’. Alle soorten zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Bereidingstijd: 10 minuten + ruim 3 uren zachtjes laten garen 

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g Pappardelle
  • 1 kg sukadelappen
  • 1 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • scheutje olijfolie
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 blikje van 400 g gepelde (San Marzano) tomaten of tomatenpulp
  • versgemalen zwarte peper en zout

Stap 1.

Snipper de ui. Schil de wortel en snijd in kleine stukjes. Maak de bleekselderij schoon, verwijder eventuele draden en snijd in kleine stukjes. Door de groente fijn te snijden worden de smaken goed afgegeven.

Stap 2.

Snijd de sukade in blokjes en bak deze bruin in een pan met dikke bodem waarin de olijfolie is verhit. Komt er veel vocht uit het vlees en wordt het vlees niet echt bruin? Bak door totdat het vocht is verdampt en het vlees alsnog bruin is geworden.

Stap 3.

Voeg de tomaten toe. Laat kort bakken en voeg dan de warme bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en zet zodra het kook het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat het geheel ongeveer drie uur zachtjes koken totdat het vlees makkelijk uit elkaar valt. Roer tussentijds een paar keer en controleer dan gelijk of er nog genoeg vocht in de pan zit. Wordt het geheel te droog voeg dan een beetje water toe. Als de saus te waterig is na drie uur koken dan nog even doorkoken zonder deksel op de pan tot de gewenste sausdikte.

Stap 4.

Breng als het vlees bijna klaar is in een ruime pan water aan de kook. Voeg zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 5.

Giet de pasta af. Schep wat pasta op een bord. Doe daar een schep saus op en maak af met vers geraspte parmigiano reggiano of grana padano.

Eet smakelijk!