Hoofdgerecht, Recepten

Spaghetti met champignonroomsaus (met ‘panna ai funghi’)

Een tijdje geleden kregen wij de vraag hoe je ‘panna ai funghi’ van Chef precies gebruikt. Een mooie vraag die wij in deze blog als aanleiding gebruiken om uit te leggen wat ‘panna ai funghi’ is en hoe je deze ‘panna’ kan gebruiken. De komende tijd stellen wij vaker een product uit ons assortiment centraal waarbij wij specifieke productkenmerken benoemen en  laten wij zien wat je op culinair gebied met het product kan.

Vandaag dus de ‘panna ai funghi’ van het merk Chef.

‘Panna ai funghi’ is een vrij dikke kookroom waarin stukjes funghi porcini (Italiaans voor eekhoorntjesbrood=eetbare paddenstoel) is verwerkt. De kleur van de kookroom is daardoor niet wit maar meer beige. Er is 4% funghi porcini in de room verwerkt. De room kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld als roomsaus bij vlees door de room eenvoudig op te warmen of als basis voor een pastaroomsaus.

Ongeveer een jaar geleden is de verpakking van de ‘panna ai funghi’ gewijzigd van een pakje van 200 ml naar 2×125 ml. Een fijne wijziging omdat je van deze kookroom over het algemeen net iets minder gebruikt dan van kookroom naturel. De kans dat je een restant weggooit is nu veel kleiner! Heb je toch een restant over na opening dan bewaren in de koelkast en binnen 3-4 dagen gebruiken. De verpakking kan bij het restafval en is 100% recyclebaar.

De ‘panna ai funghi’ is in het gerecht spaghetti met champignonroomsaus de smaakmaker. In een handomdraai zet je met een paar ingrediënten dit smaakvolle gerecht op tafel. De Italiaanse keuken in zijn eenvoud!

De room ‘panna ai funghi’ is glutenvrij!

‘Panna ai funghi’ is naast ‘panna al salmone’ (kookroom met stukjes zalm) en ‘panna’  (kookroom naturel) van Chef een vast artikel in het assortiment van pastavoordeel.

Bereidingstijd: 20 minuten  

Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

200 gr spaghetti (hier is spaghetti n.12 van de Cecco gebruikt maar kies vooral wat je zelf lekker vindt)

1 pakje ‘panna ai funghi’ van Chef 125 ml (= Glutenvrij!)

1 ui

2 teentjes knoflook

500 gram champignons of kastanjechampignons of een mix van beide

1/2 bouillonblokje met paddenstoelen (Dado ai funghi porcini = glutenvrij!)

circa 125 ml water

2 eetlepels olijfolie

Zwarte peper

Peterselie voor de garnering

Bereidingswijze

Stap 1.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2.

Snijd de champignons naar eigen voorkeur in stukjes of plakjes.

Stap 3.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit beide in de olijfolie.

Stap 4.

Voeg de (kastanje)champignons toe en bak tot ze gaar zijn en het vocht is verdampt.

Stap 5.

Voeg de kookroom ‘panna ai funghi’ toe en de helft van het water. Breng aan de kook. Voeg eventueel meer water toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Proef en breng eventueel verder op smaak met een beetje gemalen zwarte peper.

Stap 6.

Voeg de gekookte spaghetti toe en garneer eventueel met peterselie.