Hoofdgerecht

Cicche / gnocchi di patate met tonijn en spinazie

Het lezen van recepten is een erg leuke bezigheid en een geweldige manier om inspiratie op te doen. Vaak krijg je van al dat lekkers zin om direct de keuken in te springen. Over het algemeen stel je aan de hand van de ingrediëntenlijst van het recept je boodschappenlijstje samen. Wij draaien dat de komende tijd even om! Wij zoeken een recept bij een product uit ons assortiment. Wij koken dan niet onze eigen  recepten maar gaan op zoek naar iets nieuws waarbij we onze eigen producten gebruiken. De producten zullen niet altijd precies overeenkomen met het opgegeven recept  en zo geven wij ons eigen twist aan de recepten. We hopen je hiermee ook te laten zien dat je niet altijd precies een recept hoeft te volgen om iets lekkers op tafel te zetten.

Het eerste product dat wij hebben gekozen is ‘chicche di patate’ van Garofalo. ‘Chicche di patate’ is de kleine variant van ‘gnocchi di patate’ en hebben wij sinds afgelopen november in ons assortiment. ‘Gnocchi di patate’ zijn een soort platgedrukte ovale balletjes van aardappelpuree waaraan tarwemeel en zout is toegevoegd. Het is een typisch Italiaans gerecht. ‘Chicche di patate’ is een de kleine variant van de ‘gnocchi di patate’ en zijn balletje ter grootte van een kleine knikker. ‘Chicche di patate’ en ‘gnocchi di patate’ hoef je maar kort te koken. Na ongeveer 2 minuten koken komen ze bovendrijven en zijn dan klaar. Naast koken kan je ‘gnocchi di patate’ of ‘chicche di patate’ook bakken. Deze manier van bereiden is minder bekend en daarom hebben wij daar een recept van uitgezocht. Het recept dat wij als basis gebruiken is “gnocchi met tonijn uit de oven” van uitpaulineskeuken.nl.

In dit recept gebruiken we ‘chicche di patate’ waaraan tarwemeel is toegevoegd. Het is ook mogelijk om het recept GLUTENVRIJ te maken. Kies dan voor glutenvrije ‘gnocchi di patate’ van Garofalo. Ook deze is verkrijgbaar in onze webshop.

Bereidingstijd: 15 minuten

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram chicche di patate van Garofalo
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikjes nostromo tonijn in olijfolie
  • 3 eetlepels rode pesto van Mutti gram
  • optioneel 50 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • Olijfolie

Stap 1

Bak de gnocchi in een pan met antiaanbaklaag in wat olijfolie goudbruin. Haal ze uit de pan en leg apart.

Stap 2

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en bak dit mee totdat alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het overtollige vocht.

Stap 3

Doe de gebakken gnocchi terug in de pan. Voeg de uitgelekte tonijn, de gehalveerde cherrytomaten en de rode pesto toe. Meng het even om.

Stap 4

Indien je een krokant kaaslaagje op het gerecht wilt, strooi de kaas over het gerecht en zet de ovenbestendige koekenpan (of doe het in een ovenschaal)  10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Wij hebben deze stap overgeslagen.

Wij hebben heerlijk gegeten van dit recept. Een snel en eenvoudig gerecht maar vol smaak. Bedankt voor de inspiratie uitpaulineskeuken.nl!

Related Posts