Uncategorized

Risotto ai funghi

Een snelle variant risotto is op sommige dagen heel handig. De risotto Perfetto van Gallo is een kant en klaar pakket waarmee je binnen een kwartier een risotto op tafel hebt staan.

Bereidingstijd: 15 minuten

Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 pakje Gallo Risotto Perfetto Funghi Porcini
  • klontje boter
  • water

eventueel aanvullend

  • 1/2 bakje kastanjechampignons
  • takje rozemarijn
  • rucola
  • geraspte Grana Padano

Stap 1

Doe voor 2 personen het zakje risottorijst samen met 450 ml in een pan en breng dat al roerend aan de kook. Wellicht heb je het idee dat er veel water toegevoegd is, maar dit wordt echt allemaal opgenomen door de rijst en de stukjes funghi porcini.

Stap 2

Het water 12 minuten laten koken en af en toe roeren.

Stap 3

Zet het vuur uit voordat het vocht helemaal is opgenomen. Voeg een klontje boter toe en roer dat door de rijst. Naar voorkeur kan Parmezaanse kaas toegevoegd worden. De smaak wordt hierdoor voller. Mocht je teveel water hebben toegevoegd dan neemt de kaas dat op.

Stap 4

Als je de risotto verder wilt aankleden dan kan je een paar kastanjechampignons in een beetje olijfolie bakken en een paar in stukjes gesneden rozemarijn toevoegen.

Stap 5

Ook rucola is een heerlijke toevoeging.

Eet smakelijk!

Related Posts